Chi Kung wil zeggen: energie cultivatie. Er zijn honderden vormen van chi kung, meestal worden ze staand of zittend uitgevoerd. Koen is gecertificeerd in diverse vormen van taoïstische chi kung en hij is senior teacher Meridiaan Chi Kung.

Meridiaan chi kung is een serie van 18 bewegingen die werkt op het hele meridiaansysteem, de energiebanen in het lichaam. De vorm is ontwikkeld door Tao-leraar Dirk Oellibrandt en bijzonder eraan is dat het aspecten van veel eeuwenoude chi kung stijlen samenbrengt: kracht, dynamiek, zachtheid, beweging in rust en flexibiliteit. Het is een zeer complete vorm die zowel de klassieke Chinese als de Japanse Masunaga meridianen omvat.

Meridiaan Chi Kung kan je brengen tot diepgaande transformatie. Je leert mindful bewegen en je te verbinden met je hele lichaam. Je opent de energie van een bepaald meridiaankoppel en door louter hierin aanwezig te zijn en zacht te bewegen breng je een alchemistisch proces op gang: je dompelt jezelf als het ware onder in een bad van energie en hierdoor kan heling plaatsvinden. De vorm geeft je bovenal ook plezier (terug) in bewegen.

Meridiaan chi kung is door iedereen te leren, geoefend of niet, elk op zijn of haar niveau.

Move2Tao Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.